Norgesturné for demobåten AluVenture 11000 XE er i gang!

By Bjorn-Toni Bakken 2 years ago
Home  /  Norgesturne  /  Norgesturné for demobåten AluVenture 11000 XE er i gang!

Etter å ha hatt demobåten på HSBO messa i Gøteborg, og så kjørt den tur – retur Oslo Southampton for Seawork International messa der, så har vi nå endelig startet på vår annonserte Norgesturné! 

Målet med hele Norgesturné er å vise frem demobåten langs hele Norges lange kyst, ifra innerst i Oslofjorden til Kirkenes i Nord, med mulighet for en tur til Svalbard også. Ikke bare er båten helt ny og veldig spennende, det finnes også mye fantastisk utstyr ombord ifra våre partnere. 

OXE Norge (www.oxe-diesel.no) sørger for fremdriften med en dobbel installasjon av deres 200 hk utenbords diesel motor!! Har du noen gang sett en utenbords diesel motor? Dette er en skikkelig innovasjon og det har et meget stort potensiale for den profesjonelle brukeren. Motoren er utviklet og produsert i Sverige. 

En norsk innovasjon kommer ifra Coastkey (www.coastkey.com). De har utviklet et system bestående av to enheter: en håndholdt fjernkontroll med styringsknapper og et fastmontert startpanel som enkelt kobles til motorens tenningssystem. Dersom føreren av båten skulle falle over bord, vil signalet bli brutt mellom fjernkontrollen som du har på deg og startpanelet som er fastmontert i båten. Motoren vil stoppe umiddelbart. Dette er neste generasjon dødmannsknapp som sikrer en tryggere opplevelse på sjøen. 

Garmin (www.garmin.com/nb-no) trenger ingen videre introduksjon da de er en meget kjent leverandør av kvalitets kommunikasjons og navigasjonsutstyr for det maritime markedet i Norge. De har utstyrt båten med kartplottere, autopilot, VHF, AIS, og deres nye ‘solid state’ Radar.  

En annen kjent aktør på det norske markedet er Telmo (www.telmo.no). De har levert produkter ifra kvalitets produsenter til norske forhandlere i over 45 år. De har utstyrt demobåten med flere store og små ting, men det mest interessante er trolig Seastar Optimus 360 Joystickene vi har ombord. En i førerhytta og en på flybridgen. Å navigere denne svære farkosten går som en lek med hjelp av denne joysticken. 

Ullman (www.ullmandynamics.com), den verdensledende svenske produsenten av støtdempende seter er også med på demobåten og i tillegg til å ha vært konsulenter i arbeidet med å utforme førerhytta for å sikre optimal førerposisjon, så har de også levert to stk meget komfortable Echelon seter. 

Denne demobåten er bygget med proff brukeren i tankene. Her er et spist skrog og ei førerhytte som står på gummiføtter for å gi et behagelig arbeidsmiljø. Her sitter det utenbords motorer som har høyere service intervaller, lengre levetid og 40% mindre forbruk enn bensin utenbordsmotorer. Joyestick for enklest navigasjon i trange steder og tett til objekter som andre båter, fiske merder, andre flytende anlegg, osv. Det aller nyeste av kommunikasjon og navigasjons utstyr ifra den ledende produsenten Garmin, sikkerhet løsning ifra Coastkey og komfortable og støtdempende seter ifra Ullman. 

Men dette er selvsagt også utstyr og båt som privat personer liker. Vi har fått en veldig stor interesse ifra privat personer som ønsker en ‘Adventure’ båt. En båt som tåler å bli brukt, som er bygd for kjørekomfort, og som har det nødvendige komfort utrustningen ombord (sengeplass, toalett og mulighet for å lage seg litt mat). 

Ønsker du å lære mer om båten, kanskje også ta en nærmere kikk når vi kommer forbi deg, så ta kontakt på bjørn@aluventureboats.com

Category:
  Norgesturne
this post was shared 0 times
 000