Ferdig med første etappe av Norgesturnén

By Bjorn-Toni Bakken 3 years ago
Home  /  Norgesturne  /  Ferdig med første etappe av Norgesturnén

 

Vi har lenge jobbet med planleggingen av ruten, med de forskjellige etappene, stopp underveis på etappene, og lignende. Ønsket vårt har vært å lage den perfekte turen, men noen ganger må man bare sette i gang å få “jobben” gjort. Jeg skriver “jobben” med kaninører for på dager som dette med sol og rolig sjø så er det vanskelig å si man er på jobb. Men i løpet av Norgesturnén så kommer vi vel til etapper som ikke er like idylliske.

Målet med Norgesturnén er å vise frem båten til flest mulig, derfor blir det mange stopp på veien ifra A til B under våre etapper. Denne første etappen skulle gå ifra Oslo til Arendal, med stopp i Drøbak, Tofte, Kragerø, osv.

Foruten å møte vår norske samarbeidspartner Coastkey i Tofte, så måtte vi selvsagt filme litt av historiske Maud som kom “hjem” i sommer.  Maud var Roald Amundsens båt bygget for hans andre ekspedisjon til Arktis og ble bygget hos båtbygger Chr. Jensen i Vollen i Asker. Den var konstruert og ble bygget spesielt for Amundsens ekspedisjon gjennom Nordøstpassasjen

 

Mange timer i båt kan fort bli ubehagelig fysisk og psykisk. Fysisk fordi de konstante vibrasjonene ifra sjøen og sittestillingen sliter på kroppen, psykisk fordi støyen ifra motorene kan være en påkjenning. Heldigvis er dette kraftig redusert for oss. Hele førerhytten er plassert på gummiføtter, som fjerner mye vibrasjon og slag. Vår samarbeidspartner Ullman Dynamics har også hjulpet oss med sin ekspertise til å få riktig sittestilling, og med deres meget gode støtt dempende Echelon stoler så reduserer de også enda mer av den fysiske påkjenningen ifra vibrasjoner og slag. Når det kommer til den psykiske påkjenningen pga. motorlyd, så hjelper det igjen kraftig med å ha førerhytta på gummiføtter, men OXEs utenbords diesel motorer har også mye av æren da de har et lavt dB nivå. Inne i førerhytta måler vi under 70 dB under hele turtall registeret til motorene. Dette er meget bra og behagelig for de som er ute og kjører mange timer med båt! Selv etter 8 – 10 timer så er man ikke fysisk eller psykisk utslitt. Dette gjør at man kan gjøre jobben sin bedre og sikrere, og at mann har energi til overs når man kommer hjem. På bildet så kan du se hva dB målere viser (67,9), turtallet på motorene (3600) og farten (28,1). 

Måling av dB i førerhytte

Måling av dB i førerhytte

Vi valgte å overnatte i idylliske Kragerø, da flere av demoturene hadde tatt lengre tid enn først antatt. Kragerø er kjent for sin vakre by og yrende liv om sommeren. Kragerø er omtalt som “perlen blant kystbyene” av Edvard Munch og “Denne byen burde males!” skal Christian Krohg ha sagt da han var på besøk. Vi sier oss enige i disse kommentarene selv om vi ikke fikk sett så mye.

Viktoria Hotel i Kragerø

Viktoria Hotel i Kragerø

Distansen ifra Kragerø til vår samarbeidspartner på Norgesturnén i Arendal, UNIVA var ikke lang, så vi var fremme tidlig på formiddagen neste dag og ble møtt av daglig leder Jon Erlend Pile. Etter en god prat og litt kjøring sammen med Jon Erlend så fortøyde vi båten, ga nøklene til han, og satte oss på toget hjemover.

Båten blir nå vist frem av de dyktige folkene hos UNIVA frem til vi returnerer for neste etappe på Norgesturnén. Det er bare å kontakte UNIVA for å kunne prøve båten en turen. Deres telefon nummer er: 37 06 20 50.

Demobåten ved UNIVA i Arendal

Demobåten ved UNIVA i Arendal

Båten blir nå liggendes i Arendal frem til 8 Oktober da starten på etappe 2 er. Denne etappen går ifra Arendal til Stavanger, og vi regner med det blir flere stopp på veien. Ønsker du å møte oss for en liten prøve tur så er det bare å ta kontakt!

 

 

 

Category:
  Norgesturne
this post was shared 0 times
 000