Etappe 2 av Norgesturnén i havn!

By Bjorn-Toni Bakken 3 years agoNo Comments
Home  /  Norgesturne  /  Etappe 2 av Norgesturnén i havn!

 

Etter å ha latt båten ligge i Arendal i to uker så var det på tide å komme oss videre på Norgesturnén. Ned til Arendal fikk vi sitte på med to personer ifra Drammen, som det ikke hadde passet for å se båten under vår etappe 1, men de ønsket sterkt å teste båten før den dro lengre bort ifra østlandsområdet. 

Vi slo også av en meget god prat med UNIVA for å høre hva slags tilbakemeldinger de hadde for oss. 

Det ble dermed litt utpå dagen før vi kunne legge avsted. Destinasjonen var Kristiansand hvor vi skulle overnatte da vi her hadde mange møter og testkjøringer avtalt for Tirsdag.

 

 

Ikke langt vest for Stavanger ligger Lindesnes med Lindesnes fyr, som er et veldig kjent fyr i Norge. Det er for det første Norges eldste fyr. Man regner med at fyret ble først grunnlagt allerede i 1656. Det var ingen tilfeldighet at nettopp Lindesnes ble stedet der det første fyr in Norge ble tent. Helt siden middelalderen har Lindesnes, eller Neset, som man kalte stedet, vært en av de viktigste landkjenningene for de seilende mellom Nordsjøen og Østersjøen.

Lindesnes er også skjent som Norges sørligste fastlands punkt. Hvem har ikke hørt utsagnet “Ifra Lindesnes i sør, til Nordkapp i nord…” blitt brukt? For oss som er på Norgesturne så er det jo viktig å vise frem demobåten i “hele” Norge, og vi skal jo også helt til Nordkapp i Nord. Vi kommer jo også til å være innom Norges vestligste (Vardetangen i Austrheim) og østligste (Kibergsneset i Vardø) fastlandspunkt. Derfor var det artig å kunne ta noen bilder av dette kjente landemerket. 

Vår samarbeidspartner OXE bestemte også å lage en konkurranse hvor man kan gjette hvor mange timer som våre OXE motorer vil ha gått når båten er i Nordkapp. På det sørligste punktet var time antallet 356. Du kan selv fortsatt gjette på dette ved å gå til OXE’s facebook side her.

 

Lindesnes Fyr

Lindesnes Fyr

 

Ved jæren så kom vi igjennom litt gammel sjø. Det blåste ikke altfor mye (8-9 m/s) men bølgene var fortsatt ca 1,5 meter. Men dette er båten bygget for. En veldig kjent norsk sportsprofil ville nok a kalt det for barneskirenn å traversere dette i vår båt og vi holdt vår marsfart på 27-28 knop hele veien til Stavanger.

 

Vågen i Stavanger sentrum

Vågen i Stavanger sentrum

 

Nå skal båten ligge i Hillevågsvatnet frem til vi legger ut på etappe 3 av Norgesturnén. Den skal gå ifra Stavanger til Bergen, og avreise er satt til 21 Oktober.  På veien så skal vi innom Karmøy, Haugesund, Stord, Bømlo, Hardangerfjorden og andre mulige stopp på veien. Ta kontakt hvis du ønsker vi skal prøve å stoppe innom nettopp deg!

 

Category:
  Norgesturne
this post was shared 0 times
 000

Leave a Reply