Demobåten er fremme i Bergen. Etappe 3 er fullført!

By Bjorn-Toni Bakken 3 years agoNo Comments
Home  /  Norgesturne  /  Demobåten er fremme i Bergen. Etappe 3 er fullført!

Etter å ha ligget rolig i Hillevågsvatnet i nesten to uker så var det på tide å flytte litt på oss igjen. Når vi avsluttet etappe 2 i Stavanger så var været fantastisk bra med klar himmel og sol. Nå var det dessverre overskyet og grått. Dette gjorde at vi ikke tok turen bort til Prekestolen og Lysebotn, men en vi tok oss tid til å kjøre bort til Sverd i Fjell monumentet i Hafrsfjorden. Sverd i Fjell symboliserer samlingen av Norge ble fullført etter slaget i Hafrsfjord i ca. 872 og at våpen ikke skulle være nødvendig mer. Sverdene er kopier av sverd som er funnet på forskjellige steder i Norge. Det store sverdet symboliserer kongen og de små er småkongene som ble beseiret i dette slaget som samlet Norge.

 

 

Vi hadde flere interessenter i Boknafjord området nord for Stavanger. Det er blant annet ifra dette området og nordover at de store fiske oppdrett selskapene holder til. Vi mener båten, motorene, elektronikken, setene med mer er veldig interessant for disse, og dette har blitt bekreftet av tilbakemeldingene vi har fått så langt. De store selskapene er veldig interesserte i å møte oss, så vi prøver å planlegge ruten vår sånn at vi får vært innom flest mulige på veien til Kirkenes. 

Etter å ha stoppet tre steder i Boknafjorden så dro vi rett vestover mot Karmøy, og så nordover mot Haugesund. Her var ikke været på vår side, så vi var for det meste på hotellet Clarion Hotel Amanda eller var ute og kjørte demoturer. Amandaprisen, den veldig kjente årlige norske prisutdelingen for utmerkelser innenfor film arrangeres i Haugesund, og det var lett å se av designet og utsmykningen av vårt hotel.  Det ble også tid til å ta en nærmere kikk på det spesielle rådhuset ifra 1931, men det var først når vi skulle forlate Haugesund at været viste frem hvor spesiell byen er med den lange “kanalen” som byen er bygd opp rundt. 


Reisen videre gikk blant annet innom Moster på Bømlo. Her ble vi vist Røyksundkanalen som var veldig vakker å kjøre. Litt trang noen steder for vår 11 meter lange båt, men helt klart en kjempefin tur. Sjekk vår Youtube for en film over turen igjennom denne kanalen. 

Turen videre gikk inn Hardangerfjorden og helt frem til Norheimsund. Her overnattet vi før vi hadde et møte tidlig dagen etterpå litt utenfor stedet. 

Hardangerfjorden

Hardangerfjorden

 

Etter dette så kjørte vi mot Bergen, og etter noen stopp på veien, så var vi fremme i Bergen havn i 18 tida på Torsdag. Her la vi oss helt inne i vågen, for at flest mulig skulle kunne se båten.

Dagen etterpå viste Bergen seg virkelig frem fra sin vakre side med sol og mye folk ute. Det var en konstant trafikk på båten vår med nygerrige personer som ville lære om båten, motorene og alt som var ombord. Vi hadde også flere allerede avtalte møter så dagen var virkelig produktiv med mye interesse og mange turer ut og inn vågen.

Vågen Bergen

Vågen Bergen

Det var synd å flytte båten derifra når vi skulle pakke sammen og fly hjem til Oslo. Heldigvis så skal vår samarbeidspartner Bjordal & Madsen ha båten hos seg i Søreidgrend mens vi er borte sånn at interessenter kan komme innom der for å lære mer og bli med på en liten testtur. 

Neste etappe går ifra Bergen til Molde. Avreise er planlagt til Mandag 5 November og vi driver med detaljeplanleggingen i disse dager. Ønsker du at vi skal komme innom deg på veien til Molde, så ta kontakt med oss nå og vi skal gjøre vårt beste for å få det til. 

Category:
  Norgesturne
this post was shared 0 times
 000

Leave a Reply