AluVenture nå sertifisert av Yamaha som partnering båtbygger!

By Bjorn-Toni Bakken 4 years agoNo Comments
Home  /  Nyheter  /  AluVenture nå sertifisert av Yamaha som partnering båtbygger!

Helt i utgangen av 2019 så ble vi en offisiell sertifisert båtbygger partner med Yamaha. Dette betyr at vi nå kan kjøpe våre Yamaha motorer direkte fra importøren og installere disse motorene selv. Vi er veldig glade for dette da Yamaha har den største porteføljen av motorer og også det største service nettverket i Norge. Dette er bra for deg og oss.

Med opplæringen og informasjonen vi har fått fra importøren, så har vi nå en høyere kompetanse på deres motorer. Dette øker kvaliteten på og verdien av hva vi kan anbefale og tilby deg! Denne avtalen gjør også at vår produksjon blir mer effektiv, noe som betyr kortere produksjon og raskere leveranse til deg.

Dette har allerede resultert i en fantastisk 2 x 200 hk Yamaha installasjon på vår aller første AluVenture 7500 CC. Denne 24 fots modellen har blitt godt mottatt og vi bygger nå vår neste 7500 CC. Vi kommer også til å lansere et helt nytt skrog i år (mer informasjon om dette i en annen e-post) og den første båten vi bygger på det skroget vil ha 3 x 425 hk Yamaha XTO motorer! Med andre ord, båten vil ha hele 1,275 hestekrefter!! Veldig spennende!!

Vi er veldig fornøyd med dette samarbeidet med Yamaha, men vi er fortsatt en uavhengig båtprodusent og vi kan levere våre båter med motorer fra andre produsentene hvis du ønsker.

20191129_155238

Litt Om Yamaha

Yamaha Motor Company er en av verdens største produsent av motorer generelt. De lager motorsykler, scootere, ATVs, golfkarts, motorer til GoCart, snøskutere, med fler, og selvsagt også utenbords båtmotorer, hvor de er verdensledende.

Selskapet feirer i år 60. års jubileum som båtmotor produsent! Deres første motor het “P-7” og ble lansert i hjemmemarkedet Japan i 1960. Mye har skjedd innom utenbordsmarkedet siden da, og Yamaha har vært ledende i utviklingen. Deres største kommersielle suksess, og motoren som gjorde Yamaha til den ledende produsenten var dere 85a model, lansert i 1978. Dette var en ekstremt robust 2-taktsmotor som ble produsert i over 30! år.

Men Yamaha liker å ligge i forkant av utviklingen, og allerede i 1984 lanserte Yamaha sin første 4 takts motor. Dette var en liten 9.9 hk motor, men de skulle raskt øke størrelsen. I 2001 så ble de den første produsent til å bryte den magiske 200 hk grensa, som lenge ble ansett som maksimum effekt mulig for utenbordsmotorer, med sin F225A.

Yamaha ble også første produsent til å lansere en utenbords V8 motor med lanseringen av deres 350 hk i 2007, som lot Yamaha ha ledelsen når det kom til antall hestekrefter. Konkurransen om å ha de største motorene er hard og dette har pushet Yamaha til å gå noen skritt videre, og de lanserte i Januar 2019 deres XTO motor som kan fåes i 375 hk eller 425 hk varianter.

Alt_Yamaha P7 IMG00231f225img_005yamaha-425-outboard

Category:
  Nyheter
this post was shared 0 times
 000

Leave a Reply