AluVenture 6500 CC leveres nå med vann ballast som standard!

By Bjorn-Toni Bakken 1 year agoNo Comments
Home  /  Nyheter  /  AluVenture 6500 CC leveres nå med vann ballast som standard!

Hva gjør du når tilbakemeldinger ifra presse, kunder, og eksperter både i In- og utland gir deg supre tilbakemeldinger og tommelen opp for båten du har designet og bygget? Hviler du på laurbærene? Eller tar du ønsket om å bygge den sikreste og beste båten et steg videre? Det gjorde vi!

Når vi satte oss ned for å planlegge utviklingen av tredje generasjon 6500 model så var spørsmålet om vi skulle fortsette å gjøre mange mindre forbedringer, eller om vi skulle gjøre noe mer spennende, som å utvikle en vann ballast løsning for båten. Vi valgte å gjøre begge deler!

Vann ballast er noe man hører om og kjenner igjen ifra store skip. Målet med ballast er å øke flytestabiliteten og gjøre turene sikrere og mer komfortable. Dette er vanligvis noe man finner på større og mye dyrere båter, men vi ønsket å bygge et vann ballast system for våre båter, og inkludere det som standard sånn at alle får den ekstra sikkerheten og komforten dette medbringer. Vi såg også at dette ville være en stor fordel for fiskere, da det vil gi mindre bevegelse i båten når det skal fiskes. Det vil være lettere å bevege seg rundt på båten og fisketuren vil føles mer komfortabel.

Vår løsning ble å lage et hulrom som går langs kjølen på båten. Dette hulrommet kan fylles opp med vann hvis man ønsker, og dermed gjøre båten tyngre, og mer stabil. Det vil dermed bli mindre krenging og bevegelse i båten og dette vil være spesielt fordelaktig når man har stoppet opp for å fiske. Når man ønsker å forflytte seg igjen, så kan man lett slippe vannet i dette hulrommet ut. Er det krevende sjøforhold, og man ønsker denne ekstra stabiliteten som vann ballasten gir, så kan man også velge å beholde vann ballasten under kjøring.

Ønsker du lære mer om denne løsningen, og våre båter så er det bare å ta kontakt. Vår første 3. generasjon 6500 båt vil komme til Oslo i løpet av de nærmeste ukene og det vil være mulig å teste den for de som ønsker å prøve ut denne nyvinningen. Ta kontakt for å booke din tid!

AluVenture 6500 CC model ute å kjører i noen bølger.

AluVenture 6500 CC model ute å kjører i noen bølger

Category:
  Nyheter
this post was shared 0 times
 000

Leave a Reply